Kefirgryn från Grönt Levande

​Att ta hand om sin mage och sina tarmar är otroligt viktigt om man vill ha en god hälsa då den alltid startar i magen, dock har vi i dagens samhälle ofta inte några tankar på detta utan äter det som går snabbt och är gott. Men genom att investera lite tid och energi i riktigt bra produkter och råvaror så är det väldigt enkelt att förbättra sin tarmflora så att den blir hälsosam och sund och ger er en bättre känsla i magen helt enkelt. 

Något som man har använt sig av under en väldigt lång tid är kefirgryn, kefir har enligt många varit anledningen till att kaukasierna har en så pass god hälsa som de har i hög ålder och är absolut något som man ska ge en chans om man har problem med magen eller tarmarna då det innehåller väldigt mycket probiotiska laktobaciller, något som hjälper till att stabilisera tarmfloran på ett mycket positivt sätt. Men även om ni inte redan har problem är det absolut en god idé att inkludera kefirgryn i er matlagning, speciellt om ni har barn dessutom då det lägger grunden till en god maghälsa för hela livet.

Tar bort dåliga bakterier

Det finns både bra och dåliga bakterier och det är viktigt att man ser till så att kroppen ligger på en bra balans för att man ska undvika sjukdomar och andra tillstånd som påverkar dig negativt. Genom att använda korngryn i din matlagning på olika sätt hjälper du till med att minska den skadliga nivån av bakterier som till och med kan orsaka cancer. 

Kefirgryn kan du alltid gå in och beställa hos Grönt Levande där du även kan se kompletta instruktioner om hur du använder dem på bästa möjliga sätt, en stor fördel är även att du kan använda grynen med såväl mjölk som vatten om du t.ex. är laktosintolerant. ​