Ashwagandha pulver har rogivande egenskaper

Ashwagandha pulver är en naturlig produkt tillverkad av en ört som växer i Indien, men den finns även i Afrika och i Mellanöstern. Ashwagandha är en mycket viktig del av Ayurveda, som är en traditionell medicin i Indien som går att spåra 5000 år tillbaka i tiden. Ashwagandha pulver tillverkas av plantan med samma namn och namnet betyder ungefär "att ge styrka som en häst". 

De delar som används av örten är bladen, frukten och rötterna. Det är rötterna som sägs ha de bästa egenskaperna och det är ofta Ashwagandha pulver är tillverkat av just bara dessa delar. När det kommer till Ashwagandha pulver dosering så bör du börja med ½ tsk per dag, för att sedan öka detta till att bli två teskedar per dag. Ashwagandha finns även i form av kapslar.

Varför använda Ashwagandha i pulver eller kapselform?

Örten Ashwagandha är adaptogen vilket innebär att den går att använda till flera olika syften. Det är bra med Ashwagandha pulver för att lugna sinnet, lindra stress och oro men det kan även användas om du vill ha mer energi. Dessutom fungerar det bra om du lider av sömnbrist. Din dosering kan strös över maten eller ätas som det är.

Det spelar inte någon roll om du väljer pulverform eller kapselform på din Ashwagandha, de hälsofrämjande egenskaperna är lika stora på båda produkter. Välj det som passar dig bäst och det som är smidigast att använda. Gillar du inte smaken av pulvret så kan du ta kapslar.​